Όλγα Καραγιάννη

SpecialityAndros Routes

Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις οικονομικές επιστήμες (1992), με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στη Διοίκηση Τουρισμού και Τουριστικών Επιχειρήσεων (2005) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πεδίο του βιώσιμου τουρισμού και του φαινομένου της εξοχικής κατοικίας (2018), η Όλγα Καραγιάννη έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, ως υπάλληλος, στέλεχος επιχειρήσεων και ως ελεύθερη επαγγελματίας.

Από το 2009 διευθύνει τον μη κερδοσκοπικό φορέα «Κέντρο Σύγχρονης Έρευνας & Δράσης για την Άνδρο», με έδρα την Άνδρο, με σκοπό την μετουσίωση έρευνας σε καλές πρακτικές και δράσεις για τη διατήρηση και ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, με  οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Ο φορέας στηρίζεται σήμερα από ανθρώπινο δυναμικό 50 εθελοντών και υπαλλήλων μερικής απασχόλησης και τα έσοδα του προέρχονται από συνδρομές, δωρεές, χορηγίες, επιχορηγήσεις και πωλήσεις. Ασκεί έργο εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης, διατήρησης, ανάδειξης της κληρονομιάς της Άνδρου και στήριξης της τοπικής οικονομίας μέσω δράσεων βιώσιμου τουρισμού.

Κύρια και διαρκή εγχειρήματα του φορέα αποτελούν:

  • το Andros Routes : χαρτογράφηση, καθαρισμός, σήμανση, ανάδειξη, διαρκής συντήρηση δικτύου πεζοπορικών διαδρομών 200km στην Άνδρο, ευαισθητοποίηση τοπικής κοινωνίας, εκπαίδευση εθελοντών, λήψη και διατήρηση Ευρωπαϊκής πιστοποίησης ποιότητας τμήματος του πεζοπορικού δικτύου από Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορίας (European Ramblers Association) από το 2015-σήμερα
  • το «Καθαρή, Πράσινη Άνδρος» : ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κατοίκων και επισκεπτών για το ζήτημα των απορριμμάτων, την ανάγκη μείωσης, επανάχρησης, ανακύκλωσης, κομποστοποίησης).

Στο πλαίσιο λειτουργίας του φορέα, τα έτη 2018 και 2019, σχεδίασε και συντόνισε τα 2 πολυήμερα Φεστιβάλ Πεζοπορίας Andros on Foot Festivals.

Έχει συμμετάσχει το Παρατηρητήριο Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως συγγραφέας σχεδίου δράσης για τον φυσιολατρικό και πεζοπορικό τουρισμό. Επί του παρόντος (2023) εκπονεί μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Ιστορία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και σπουδές ψυχολογίας στο Gestalt Foundation.

All session
by Όλγα Καραγιάννη

Έχετε ερωτήσεις;
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2431073888

ή αφήστε μας ένα μήνυμα στο [email protected]