Γεώργιος Πρεβεζάνος

SpecialityΑντιπτέραρχος (Ι) Ε.Α. & Πρώην Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Ε.Α. Γεώργιος Πρεβεζάνος γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1947. Μετά τις υποχρεωτικές σπουδές εισήλθε στη Σχολή Ικάρων, τμήμα ιπταμένων, και αποφοίτησε με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού το 1971.

Κατά τη διάρκεια της αεροπορικής του καριέρας , υπηρέτησε , ως χειριστής και εκπαιδευτής , σε μονάδες μαχητικών και εκπαιδευτικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διετέλεσε Διοικητής μεγάλων Πολεμικών Μονάδων και της Σχολής Ικάρων , ενώ υπηρέτησε σε ανώτατες επιτελικές θέσεις της Αεροπορίας και του Ν.Α.Τ.Ο. στην Ιταλία.

Σπούδασε στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας , καθώς και σε άλλα σχολεία του εσωτερικού και του εξωτερικού , ενώ εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνή συνέδρια.

Το 1998 υπέβαλλε την παραίτησή του και έφυγε από την Πολεμική Αεροπορία με το βαθμό του Αντιπτεράρχου. 

Διετέλεσε Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου το 2002 – 2006, μέλος συμβουλίων θεσμικών περιφερειακών οργάνων και σύμβουλος στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  τη διετία 2008 – 2009.

Σαν  κύριες εθελοντικές – κοινωνικές δραστηριότητες αναφέρονται και διετέλεσε, πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας παράρτημα Μεσολογγίου – πρόεδρος της Αερολέσχης Μεσολογγίου – είναι εθελοντής αιμοδότης και οργάνων σώματος. 

Προσφέρει τις υπηρεσίες του για την υποστήριξη του προγράμματος  <<Εθελοντικές Ομάδες>> για την επιτήρηση από αέρος των οικοσυστημάτων της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και της Περιφέρειας, ενώ προωθεί την ανάδειξη των Μικρών Αεροδρομίων(Μ.Α.) με τις δραστηριότητες της Γενικής Αεροπορίας(Γ.Α.).

Τέλος είναι παντρεμένος από το 1975 με την Αφροδίτη Αθανασοπούλου , έχει δύο (2) παιδιά  και τέσσερα (4) εγγόνια.



All session
by Γεώργιος Πρεβεζάνος

Έχετε ερωτήσεις;
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2431073888

ή αφήστε μας ένα μήνυμα στο [email protected]